STARGO – Basketball Camp

“The place where young talents come and future STARS will GO!”

Het initiatief voor het “STARGO”-Basketball Camp is ontstaan omdat wij vinden dat ook de jeugd in het Noorden van Nederland een goed basketbalkamp verdiend en hiervoor geen betere plaats voor te bedenken is dan onze eigen basketbalprovincie: Groningen!

De basketball sport leent zich bij uitstek om een positieve bijdrage te leveren aan een gezondere levensstijl van kinderen van klein tot groot. Hoe eerder je op een speelse en verantwoorde manier in aanraking komt met deze prachtige sport, des te langer je er plezier aan zal kunnen beleven.

Op ons kamp gaat het om de fundamentele ontwikkeling van jonge basketball(st)ers, ongeacht op welk niveau ze spelen. We willen ze laten proeven hoe het is om iedere dag te trainen, te eten en te rusten en dus te leven als een echte prof(fessional). Naast het sporten zelf willen we iedere deelnemer leren dat leven volgens bepaalde normen en waarden, zoals elkaar respecteren en accepteren, net zo belangrijk zijn als doorzettingsvermogen, sportiviteit en teamwork. Dit zijn namelijk de pijlers die je als basis nodig hebt om de top te bereiken, niet alleen op het basketbalveld, maar later ook in het dagelijkse leven.

Omdat wij vinden dat ons kamp voor iedereen toegankelijk moet kunnen zijn, ook voor diegenen die niet in de bevoorrechte positie zijn om de kosten van het kamp geheel zelf te kunnen betalen, willen we als organisatie een aantal deelnemers “op uitnodiging” deel laten nemen aan het kamp. We willen hiermee iedereen een gelijke kans bieden en hopen op deze wijze ook zijn/haar omgeving een positieve impuls te kunnen geven.

Missie:
Ons streven is om elke deelnemer nieuwe skills en drills te leren en met mooie herinneringen weer naar huis te laten gaan.
Wij willen onze jonge sporters een duwtje in de goede richting geven om zich verder te kunnen ontwikkelen als basketball(st)er en als mens.

was getekend:

Drago, Stefan en Arvin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven